Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
„JÓT S JÓL” címmel közös előadóülés a Vízi közművek Napja alkalmából
Jul 9, 2018 Nádasi Zoltán - ügyintéző
A Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete és a Nyírségvíz Zrt. közös előadóülést rendezett a Vízi közművek napja alkalmából Nyíregyházán. Az eseményre 2018. június 26.-án a Nyírségvíz Zrt. Tó utca 5. szám alatti, központi telephelyének előadótermében került sor.

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvény levezető elnöki tisztét Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, a Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezetének elnöke töltötte be, s köszöntötte a szép számban megjelent résztvevőket. A bevezető beszédében ismertette többek között, hogy az előadóülés egyik feladata az ivóvíz fogyasztására sarkallni a lakosságot, hiszen az nem csak iható, de egészen jó minőségű, sőt egyértelműen kiváló mutatókkal rendelkezik.

Ehhez a gondolathoz csatlakozott köszöntőjében Szabó Istvánné, a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgató asszonya is, amikor kiemelte, hogy hazánkban az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Mint elmondta, a társaságuk a vízzel és a vízért dolgozik, s napjainkra hazánkban az ágazatban lezajlott integrációt követően a 41 engedélyes szolgáltató között a 10. helyen áll. Hangsúlyozta, hogy azért választották Kazinczy Ferenc, a nagy magyar költő és nyelvújító jól ismert versének sorait a rendezvény címének, mert ezt a felelősség teljes munkát is csak szívvel-lélekkel kell és szabad végezni.

Ezután a Zrt. munkatársainak szakmai előadásai következtek. Először Sulyok Béla vízellátási ágazatvezető mutatta be az ivóvíz ellátás jellemzőit a Nyírségvíz Zrt. működési területén, majd Nánási József kútfúrási művezető és ifjú Gáti László műszaki munkatárs a mélyfúrású kutak helyzetéről szólt. Mint ismertették, a 210 kútjuk átlag életkora 32 év, ezért szükség van azok pótlására, felújítására. Az átlag életkorukat a megfelelő vizsgálatokat, döntéseket és értékeléseket követően a szükséges javítási módszerekkel is ki tudják tolni.

A Ne féljünk a változástól! címet viselte Kóczián Zoltán kémiai csoportvezető informatív és látványos prezentációja, melyben többek között az üzemeltetési tapasztalatokról és a lakossági visszajelzések alakulásáról számolt be.

A vizeinkkel kapcsolatos felelős magatartásra, a vezetékes ivóvíz értékének megbecsülésére, a csapvíz kiváló minőségére hívta fel a figyelmet Matyasovszkiné Buri Adrienn kommunikációs referens. A legfontosabbnak a példamutatást tartotta, mindig hangsúlyozni azt, hogy a vízfogyasztás egészséges és fenntartható. Az előadásának végén erre a gondolatra koccintottak is egyet Bodnár Gáspár igazgató úrral – természetesen két pohár csapvízzel…

A szakmai program zárásaképpen az ivóvízellátásról szóló, mintegy 10 perces kisfilmet vetítettek le az „Így készült…” sorozatból a jelenlévőknek.

Az ünnepélyes előadóülés díjátadásokkal ért véget. A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. jubiláló alkalmazottainak Szabó Istvánné vezérigazgató asszony adott át elismeréseket. Jutalmat kaptak sorban, a szakmában már 15, 20, 25, 30 és 40 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozók. Köztük volt a vezérigazgató asszony is, de hogy pontosan melyik évszámnál, azt e sorok írója elfelejtette feljegyezni…