Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
A Nyírvíz Palota a Nyíregyházi Települési Értéktár tagja lett
May 21, 2019 Szamos Ferenc - osztályvezető
Nyíregyháza újratelepítésének 266. évfordulója alkalmából városnapi ünnepségsorozat vette kezdetét 2019. május 17.-én a Városházán, melynek keretében évente hagyományosan átnyújtják a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan felvett értékek képviselőinek, értékgondnokainak az őket megillető emléklapokat.

Az idei ünnepségnek a Polgármesteri Hivatal patinás Krúdy terme adott otthont, ahol Dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte az értékgyűjtő, javaslattevő munka fontosságát, ugyanis elődeink sok szép értéket hagytak ránk, melyeknek meg kell maradniuk és át kell öröklődniük, hogy az idelátogatók is láthassák, gyönyörködhessenek bennük. Az értékek meghatározása mindig egy közösségi döntésnek az eredménye. Záró gondolatként reményét fejezte ki, hogy az értékteremtő folyamat nem szakad meg a jövőben, ugyanilyen eredményes javaslattevő munka folytatódik tovább.

Ezt követően ismertették, méltatták az Értéktárba újonnan felvett hét nemzeti érték mindegyikét, melynek 40. tagja a Nyírvíz Palota épülete lett Szabó Józsefné, korábbi nyugalmazott kolléganőnk részletes, javaslattevő munkájának eredményeként.

Az értéktárba vételről szóló emléklapot - polgármester úrtól - Bodnár Gáspár a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója vette át, mint e nemzeti érték értékgondnoka. Ennek oka az, hogy a vízügyi szervezet egykori jogelődje az épületben kezdte meg működését. Az igazgatóság mintegy 35 éven át használta tevékenységéhez az ingatlant. Az időközben a Széchenyi u. 19. szám alatt felépített új irodaházba történő átköltözés folyamata 1988-ban fejeződött be.
A mostani új értékekkel együtt összesen már 46-ra gyarapodott a Nyíregyházához köthető nemzeti értékek száma, melyekre méltán lehetünk büszkék.