Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
FELHÍVÁS FETI TVT FB-hez beadandó kérelem kapcsán
Jan 26, 2021 Szikora Julianna - osztályvezető
A jelentős költségigényű települési víziközműves infrastruktúrák (ivóvízellátás, szennyvízelhelyezés, csapadékvíz elhelyezés) fejlesztésére az utóbbi időszakban jellemzően pályázatok igénybevételével volt lehetősége az Önkormányzatoknak.

Az utóbbi években is több pályázati felhívás jelent meg (pl.: ÉAOP, TOP, KEOP, KEHOP, VP, stb.) támogatások elnyerésére települések közműfejlesztésének céljára.
A benyújtott pályázati dokumentumok elbírálásához kötelező mellékletként lett előírva a közműfejlesztések esetében (szennyvízelhelyezés, csapadékvíz elvezetés), hogy a pályázat alapját képező műszaki előkészítő terveket a Felső-Tisza-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács Fejlesztési Bizottságához (továbbiakban: FETITVT Fb) szakmai véleményezésre be kell nyújtani.

A Tanács Bizottságának szerepe a pályázat előkészítésében az, hogy a benyújtott anyagok szakmai-műszaki szempontú megfelelőségét értékelje, javaslataival segítse, orientálja a támogatást igénylőket arra, hogy a szakmai elvekhez, előírásokhoz legjobban illeszkedő, hosszú távon is fenntartható műszaki megoldások kerüljenek megvalósításra a pályázat keretében.

A FETITVT Fb-hez az elmúlt évben jelentős számú megkeresés érkezett a Területi Operatív Programban (TOP) belterületi vízrendezés pályázati anyagainak véleményezése témájában. Tapasztalataink szerint a benyújtott dokumentumok műszaki előkészítettsége gyakran elmaradt az elvárható, véleményezésre alkalmas szinttől.

A pályázati kiírások eddig nem tartalmazták, hogy milyen kidolgozottságú műszaki terveket, tanulmányokat kell benyújtani a TVT-khez, ezért a tervezett beruházások műszaki terveinek megalapozása érdekében kiadásra kerül a belvízelvezetési pályázatok témájában a FETITVT Fb minimum követelményei a tervdokumentációt készítők részére. A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Mérnök Kamarával együttműködve elkészült egy tervezést támogató segédlet a jövőben tervezett belvizes fejlesztéseknél való alkalmazás érdekében.

Kérem, hogy a 2021-től tervezett belvízelvezetési pályázatokhoz szükséges vélemény megkérésekor - amennyiben a pályázati kiírás mást nem tartalmaz - a tervezési segédlet kerüljön alkalmazásra, melyet itt lehet letölteni : FETI TVT FB követelménye 210111 , FETI TVT FEB követelménye_Hidrológiai méretezés minta
(See attached file: FETI TVT FB követelménye 210111.docx)(See attached file: FETI TVT FEB követelménye_Hidrológiai méretezés MINTA_20201229.xls)
Fájl típusaMéretFájl neveMódosítás dátuma
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document 25 KB FETI TVT FB követelménye 210111.docx (25.34 kb) 1/11/21, 2:58 PM
application/vnd.ms-excel 522 KB FETI TVT FEB követelménye_Hidrológiai méretezés MINTA_20201229.xls (522.50 kb) 12/29/20, 12:56 PM